Om Linnés Mathus

Vi på Linnés Mathus brinner för hållbar mat och odling i utvecklande miljöer. Vi har tillsammans med våra samarbetspartners mångårig erfarenhet av hållbar och stimulerande odling i samarbete med kommuner, skolor och andra organisationer. Vi är även involverade i olika stadsodlingsprojekt.

Eftersom vi själva har barn och barnbarn brinner vi extra för att skapa goda förutsättningar för kommande generationer att utveckla sin förståelse för sin omvärld i allmänhet och egenodlad mat i synnerhet. Det engagemang och entusiasm som barnen delar med sig av när de odlar, skördar och sedan äter den egenodlade maten är något som vi upplevt många gånger och vi vill att fler vuxna ska få uppleva detsamma.

Att våra uteklassrum med dess varierande miljö stimulerar fler av barnens sinnen än det traditionella klassrummet har vi fått bekräftat många gånger. Oberoende om det sker som sagostund för de yngre, eller som mattelektioner för de äldre, så är effekten detsamma. Barnen blir mer intresserade när undervisningen förläggs i en annan miljö än det traditionella klassrummet. All undervisning kanske inte passar att förlägga i våra uteklassrum men förmodligen fler än vi först tror. Genom kreativ planering och förberedelse finns det många ämnen som går att studera i utomhusmiljö. Att barnen dessutom andas frisk luft under tiden som de studerar utomhus och därmed utvecklar ett mer positiv välbefinnande får vi på köpet.

Vi hoppas att ni på denna hemsidan har fått lite inspiration kring utomhuspedagogik och har ni frågor eller vill veta mer så är ni välkomna att kontakta oss för ett kreativt samtal

. Besök Linnés Mathus samverkan
 
 

Vi samarbetar med:

 
mini-morf
nelson-gorden3
kiviks2
Sparbanken