UTEKÖK & UTEMATLAGNING

En stark upplevelsebaserad aktivitet


Utematlagning är en pedagogisk och stark upplevelsebaserad aktivitet i Uteklassrumet. Att laga mat över öppen eld kräver dock en del erfarenhet och kompetens. Det finns myndighetskrav för hantering av livsmedel så det är därför viktigt att involvera skolans befintliga personal som hantera matlagningen som en resurs eftersom de har den kunskap och besitter den kompetens och har de förutsättningar som krävs. Utematlagning baseras på att maten som tillagas utomhus utgår från Utekökets utrustning och att matlagningen baseras på tillagning genom den TRE-FOT med grill, wok och kokkärl som medföljer för bästa resultat. Uteköket och den TRE-FOT med de tillbehör som medföljer ger verksamheten en multifunktionell matlagningsstation för bästa möjliga förutsättningar att tillaga mat utomhus. De varierande tillbehören som följer gör att ni enkelt kommer igång med och laga mat över öppen eld. Med utrustningen som ingår kan ni både, - grilla, koka, woka, baka & poppa.

Som komplement till utematlagningen hittar du utrustning i Uteköket som gör att du kan hantera råvaror och tillbehör med god hygien i enlighet med det regelverk som finns för livsmedelshantering

vår utbud